Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр у школах: як урізноманітнити уроки літератури

Онлайн-театр Dramox пропонує зробити навчання в українських школах більш інтерактивним вже цього року.

На уроках української та зарубіжної літератури учні 7-11 класів можуть не лише читати твори, але й дивитися вистави від українських та світових театрів. Отже, відкривати красу театру та літератури в улюбленому для них форматі відео. 

Відтепер, вивчаючи пригоди Лиса Микити, учні 7 класу можуть переглянути оперу від Львівської національної опери “Лис Микита”, написану геніальним композитором Іваном Небесним. В ній окрім сюжету школярі зможуть почути незвичне поєднання оркестрової музики з колоритними цимбалами та бандурою, побачити відтворення характерів героїв та навіть полюбити оперу.  Або ж учні 8 класу, читаючи “Ромео і Джульєтта”, можуть переглянути зворушливу та захопливу постановку в оригінальному звучанні від Стратфордського фестивалю. Вистава доступна з українськими субтитрами. Для учнів 11 класу пропонується вистава “Маклена Граса” у виконанні акторів Українського малого драматичного театру (м. Київ). Наразі доступні вже понад двадцять вистав зі шкільної програми й колекція постійно поповнюється. 

В Чехії дана практика вже існує й чеські вчителі активно використовують онлайн-театр, щоб урізноманітнити свої уроки. 

“Учні можуть дивитися виставу самостійно вдома: на телевізорі, мобільному телефоні, комп’ютері чи планшеті, а потім на уроках прцювати з тим, що вони бачили. Таким чином, учитель може збагатити викладання аудіовізуальним матеріалом”, — Нела Мілошевич, відповідальна за напрям Dramox для шкіл.

Окрім того, що перегляд вистав допоможе кращому засвоєнню прочитаного та надихне на дискусію, це також дасть можливість познайомитися з театрами України. Сьогодні понад 30 українських театрів співпрацюють з Dramox. Серед них: театр “Золоті ворота”, Київ Модерн-Балет, Львівська національна опера, Харківський театр “Прекрасні квіти”, Театр драми й комедії на лівому березі, Національний театр ім. Івана Франка та інші.  Цікаво, що учні матимуть змогу сформувати ширше уявлення про сценічне мистецтво в Україні та познайомитися з різними жанрами. Наприклад, “Маленького принца” восьмикласники зможуть переглянути у жанрі балету від Київ Модерн-балет, режисер-постановник Раду Поклітару. 

“Онлайн-театр дозволяє переглядати вистави, які більше не показують в театрах, а також дивитися вистави від театрів з інших міст та навіть країн. Навчання через онлайн-театр знайомить студентів із театром, дозволяє споживати більше культурного продукту, підходить для уроків літератури, історії, музики чи інших мистецьких дисциплін” , — Нела Мілошевич, відповідальна за напрям Dramox для шкіл.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ