Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Технологія впровадження у дію закону про Кабмін поки що невідома – Андрій Єрмолаєв

«Між Олександром Морозом і Віктором Януковичем немає внутрішніх конфліктів і висловлені в різний час заяви про це не свідчать», – повідомив «Гал-info» президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв.
За його словами, доля Закону «Про Кабінет Міністрів України» має два шляхи розвитку. «Обидві технології впровадження його в дію є сумісними і суттєво не розбігаються. Закон про Кабмін буде працювати як нова норма виконавчого механізму держави, і він повноправно може вступити в дію з підписом голови Верховної Ради і після публікації його в офіційних друкованих засобах інформації. Перший варіант розвитку подій якраз і включає оприлюднення його з підписом Мороза, який, як він сам заявляє, уже підписав і направив на підпис голові держави. Потрібна добра воля Президента Віктора Ющенка, який повинен внести офіційно у Верховну Раду свої пропозиції щодо змін у текст закону і тоді парламент може прийняти зміни у Закон «Про Кабінет Міністрів України». Другий варіант розвитку подій передбачає такий варіант: Віктор Ющенко підписує закон, проте йому на підпис подають його текст без виключення певних абзаців, тоді знімаються усі питання щодо нелегітимності даного закону. Тобто він може підписати той коректний текст, на який попередньо було накладено вето і тоді закон вступає в дію і вже відкривається шлях для внесення змін у прийнятий закон. Проте для цього потрібні конструктивні пропозиції Президента, яких є дуже багато», – сказав Андрій Єрмолаєв.
Політолог також наголосив, що непідписання закону про Кабмін може впертись в глухий кут, оскільки все-таки хтось має його оприлюднити. «Версії голови Верховної Ради і прем’єр-міністра не є конфліктними, хоча вони заявляють різне і у різний час», – зазначив Андрій Єрмолаєв.
Сьогодні, як відомо, Олександр Мороз заявив, що якщо Віктор Ющенко підпише й оприлюднить закон про Кабмін, то Верховна Рада відразу ж зможе розглянути пропозиції глави держави до цього закону і, можливо, їх ухвалить.
Своєю чергою, Віктор Янукович зазначив, що вже сьогодні можна говорити про ухвалення змін до Закону «Про Кабінет Міністрів України», оскільки даний закон уже прийнятий.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ