Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тепер всі субсидії видаються готівкою - Мінсоцполітики

В Україні із 1 травня всі субсидії надаються винятково у готівковій формі безпосередньо споживачам.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час пресконференції 18 травня, - інформує "Суспільне".

"У перехідному періоді субсидія надавалася у грошовій формі, але за 2 різними механізмами. Перший — це готівкові виплати, які отримували майже 95% одержувачів субсидії. І близько 5%, що становить 160 тисяч домогосподарств, отримували її у грошовій безготівковій формі коштом зарахування цих коштів на рахунок в Ощадбанку, який проводив розрахунки з підприємствами", — розповів Музиченко.

За його словами, з 1 травня поточного року цей перехідний процес завершився і всі субсидії виплачуються громадянам винятково у готівковій формі. Він підкреслив, що отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.

Українці, які в минулий опалювальний період отримували субсидію у безготівковій формі, зможуть отримати залишок коштів до грудня. Якщо субсидіант має рахунок в Ощадбанку, то він може розраховувати на ці кошти уже зараз, а тим, хто не має рахунків в Ощадбанку, потрібно їх відкрити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ