Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тепла погода істотно зменшила енергоспоживання в Україні

Сонячна погода сприяє роботі електростанцій на ВДЕ

Фото: Depositphotos

Тепла погода та вихідний день відчутно зменшили споживання вчора, у неділю 25 лютого, у порівнянні з попереднім вихідним днем – неділею, 18 лютого.

Добовий максимум споживання вчора був зафіксований близько 18:30. Він був на 4,6% нижче, ніж 18 лютого, повідомляє в телеграмі Укренерго.

Сьогодні, 26 лютого, станом на 09:30 рівень споживання електроенергії на 2,3% нижче за відповідний показник попереднього робочого дня 23 лютого.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

Сонячна погода сприяє роботі електростанцій на ВДЕ.

Експорт сьогодні здійснюється протягом доби в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 2 429 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 200 МВт.

Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години з Словаччини, Угорщини, Польщі, Молдови, а також в денні та вечірні години з Румунії. Загальний обсяг 2 079 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 553 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ