Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Тепломережу в Одесі відремонтовано, теплопостачання відновлено

Тепломагістраль в Приморському районі в Одесі станом на 09.20 8 січня відновлено. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Про це повідоимила прес-служба Віце-прем'єр-міністра України.

«Аварійно-відновлювальні роботи завершені  на магістральної мережі Приморського району м.  Одеси. Теплопостачання в будинки та два соціальних об'єкти відновлено. Дякую ремонтним бригадам, які працювали  20 годин  та протягом всієї ночі, керівництву ДСНС, яке забезпечило розгортання пунктів обігріву для ремонтних бригад, та додатковими електроприладами мешканців будинків. Окрема подяка першому заступнику міського голови Одеси Анатолію Орловському!», - написав Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що вчора о 13 год. 15 хв. в Приморському районі м. Одеси виник прорив труби теплотраси діаметром 300 мм. В результаті без теплопостачання залишилось 35 будинків,  2 медичних заклади (військовий шпиталь та обласний туберкульозний диспансер). До ліквідації пориву були залучені 3 аварійні бригади.

Крім того, Геннадій Зубко на сторінці у Фейсбук надав оперативну інформацію щодо наслідків негоди станом на ранок 8 січня.

«На ранок 8 січня автомобільних заторів внаслідок ускладнення погодних умов на території країни немає. Автомобілі та автобуси, що знаходились в заторі на ділянці Кринички – Холмське Одеської області деблоковано, їх водіїв та пасажирів розміщено в дитячому садку с. Кринички – 50 чол.,  в школі  с. Кринички – 20 чол., в школі с. Холмське - 90 чол. До пункту обігріву в с. Холмське ввечері 7 січня прибула колона автотехніки з 3-х автомобілів (КРАЗ  - Прикордонної служби; пересувного пункту обігріву на базі ГАЗ-66 з польовою кухнею – ДСНС; та автомобіля ГАЗ-66 - обленерго).  Доставлені продукти харчування із розрахунку на 200 осіб, теплі речі та ПММ для автотранспорту.

Ліквідовано 13 заторів в 7 районах області, з яких вивільнено 262 автомобіля та 5 автобусів. До ліквідації заторів на території Одеської області залучено 319 од. тех. та 350 чол.

На решті території України заторів на автошляхах не виникло. Людей, які отримали обмороження під час заторів, немає.

Введено обмеження руху транспорту в 5 областях (Одеська, Миколаївська, Херсонська, Кіровоградська, Дніпропетровська).

На автодорогах України залучено 1 тис 617 од. тех. та 2 тис 649 чол.

Підрозділами ДСНС вивільнено з снігових заметів 925 автомобілів  (за добу -582), в яких перебувало 2 тис  142 особи (за добу - 1 тис 475).

Залишаються знеструмленими 35 населених пунктів у п’яти областях, а саме: Одеській – 24 н.п., Херсонській – 7 н.п., Миколаївській – 2 н.п., Дніпропетровській – 1 н.п., Волинській – 1 н.п.

Розгорнуто 3 тис 820 пунктів обігріву. Всього надано допомогу – 24 тис 447 особам, в тому числі за добу – 1 тис  713 особам.

Ситуація знаходиться на контролі ДСНС», - написав Геннадій Зубко.

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ