Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Теплові насоси дадуть можливість зекономити газу на 19 мільйонів, – Ірина Маруняк

У п’яти котельнях Львова встановлять теплові насоси, які впродовж року зекономлять два млн м³ газу загальною вартістю 19 млн гривень.
Фото ЛМР

Роботу зі встановлення теплових помп уже розпочали й планують продовжувати, повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк. 

У межах підготовки до опалювального сезону, який в період війни обіцяє бути непростим, місто активно готується до різних викликів. 

За словами Ірини Маруняк, станом на зараз Львівські ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 готові до зими. 99% котелень у місті готові до введення в експлуатацію, лише одна котельня на вул. Кирила і Мефодія знаходиться на ремонті, який планують завершити до 9 жовтня.

Відповідними службами були проведені гідравлічні випробування на міцність і щільність теплових мереж. У результаті замінено 4,5 км теплової мережі, додаткові 1,5 км планують замінити до початку опалювального сезону.

Місто закупило необхідне паливо на зимовий період та резервні матеріали для ремонту об'єктів у випадку їх пошкодження. 

Якісно підготуватися до зими є одним з головних завдань Львова та його мешканців. У випадку відсутності газу важливо, щоб мешканці, голови ОСББ, управителі комунальними й приватними компаніями, будинки на самоуправління перевірили внутрішні електромережі, стан електрощитових, наголосила заступниця міського голови.

“Це важливо, тому що коли не буде газу, люди в основному користуватимуть електроприладами. Ми б радили мешканцям закупити обігрівачі малої потужності, електрочайники, ліхтарики, свічки, сірники, сухий спирт тощо”. 

У випадку, якщо не буде газу та електрики, люди будуть змушені користуватися буржуйками та звертатися до пунктів обігріву. Аварійні служби, комунальні підприємства закупляють дрова. У місті є 620 буржуйок на дрова, лише 59 з них встановлені, зазначила заступниця міського голови. 

Управління житлового господарства, Департамент житлового господарства та інфраструктури, міський голова Львова Андрій Садовий під час виїздів містом перевіряють готовність будинків до холодного сезону: облаштування сходових майданчиків, під'їздів, утеплення вікон тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ