Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Терористи зменшили обстріли, але активізували розвідку - штаб АТО

Обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається складною. Бойовики продовжують здійснювати збройні провокації, інтенсивність яких поступово знижується. Про це повідомив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

За його словами, активізувалися диверсійно-розвідувальні дії НВФ уздовж лінії розмежування, на об'єктах інфраструктури, в тилу і на шляхи забезпечення сил АТО.

Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Всього в межах Донецької та Луганської областей зафіксовані польоти 7 безпілотників.

"Бойовики грубо порушують Мінські домовленості, застосовуючи проти українських військовослужбовців заборонену зброю. Так, за минулу добу з боку бандитів було зафіксовано 11 обстрілів з 120 мм мінометів і 3 обстрілу з артилерії калібру 122 мм. Українські військові давали адекватну відповідь на збройні провокації, змушуючи бойовиків припиняти вогонь, - уточнив Мотузяник.

За його даними, на Луганському напрямку бойовики проявляли найбільшу активність поблизу Щастя, Станиці Луганській та сіл Кримське і Новотошківське. Незаконні збройні формування застосовували міномети, гранатомети, артилерію, зенітні установки і стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку найбільш неспокійно було в районі Горлівки. Бойовики обстрілювали позиції українських військових в Новгородській та Лозовій. Іншими "гарячими точками" були Авдіївка, Дослідне і Мар'їнка.

На Маріупольському напрямку за минулу добу було зафіксовано лише один інцидент порушення режиму припинення вогню поблизу населеного пункту Старогнатівка. Жодному обстрілу не піддалися українські військові в Широкино.

Gazta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ