Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Територію львівської громади патрулюватимуть, щоб мешканці не палили траву

Сьогодні по території львівської громади їздитимуть автомобілі з гучномовцями і попереджатимуть про наслідки від пожеж сухої рослинності. Так мешканцям додатково нагадують про заборону спалювання трави й загрозу від таких пожеж, інформує пресслужба ЛМР.

До такого сповіщення доєднаються і представники ДСНС та добровольчих формувань львівської громади. Також на блокпостах роздаватимуть флаєри з відповідною інформацією.

«Насправді альтернатива спалюванню трави є, - каже начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Микола Грицайчук. – Наприклад, можна здавати таку рослинність на станцію компостування на вул. Пластовій. Загроза ж від спалювання трави чимала. Адже і тварини, і майно громадян, та й навіть їхнє життя і здоров'я через такі пожежі – в небезпеці».

А з наступного тижня організують мотопробіг-патрулювання проти паління трави: 25 байкерів їздитимуть і охоплять шість маршрутів.

Мешканців вкотре просять зважати на таку інформацію і не палити сухої трави.  За такі дії передбачена адміністративна відповідальність, а у воєнний час це прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність (ув’язнення, строком від 10 до 15 років). Також не забувайте телефонувати на «102», коли бачите горіння трави чи паліїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ