Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Територію Національного парку "Сколівські Бескиди" розширять

Профільна комісія підтримала ініціативу розширення території національного природного парку "Сколівські Бескиди".
Національний природний парк "Сколівські Бескиди" відзначає 20-річчя

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації підтримала ініціативу ГО "Українське товариство охорони птахів" щодо розширення території національного природного парку "Сколівські Бескиди". 

Як пояснив голова комісії Віталій Свіщов, територія, яка пропонується для включення до складу Парку, характеризується високою природоохоронною, науковою, історико-культурною та рекреаційною цінністю.

"Тут збереглися ділянки старовікових лісів загальною площею приблизно 100 га, зростають цінні ялицеві та ялицево-букові деревостани віком 90-105 років. 

Розширення території парку "Сколівські Бескиди" пропонується за рахунок земель Крушельницького лісництва Сколівського ДЛГП "Галсільліс" площею 10,6 га", - розповів Віталій Свіщов.

Як зазначив заступник голови комісії Анатолій Дейнека, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства має амбітний проєкт суттєвого розвитку природного парку "Сколівські Бескиди".

"За підтримки держави і міжнародних партнерів хочемо, щоб "Сколівські Бескиди" увійшли в десятку найкращих національних природних парків Європи. Сподівання на це дають результати Міжнародної конференції з питань відновлення України, що днями відбулася у Швейцарії", - сказав Анатолій Дейнека. 

У підсумку комісія рекомендувала департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА підготувати увесь необхідний пакет документів для ухвалення відповідного рішення обласною радою.

Національний природний парк "Сколівські Бескиди" створено Указом Президента України у 1999 році з метою збереження, відтворення та раціонального використання природних ландшафтів Сколівських Бескид.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ