Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

TikTok розглядає можливість відокремлення від ByteDance, щоб не зникнути в США

Керівництво TikTok обговорює можливість відокремлення від ByteDance Ltd., своєї китайської материнської компанії, щоб уникнути блокування в Америці.

Про це пише Bloomberg.

У компанії кажуть, що це може допомогти усунути занепокоєння щодо ризиків для національної безпеки, оскільки TikTok перебуває під пильною увагою через китайську належність, яка, на думку американських чиновників, може призвести до маніпуляцій або шпигунства з боку Китаю за американцями.

Відокремлення від ByteDance Ltd розглядається як крайня міра, до якої вдасться ТікТок, якщо існуюча пропозиція компанії щодо співпраці з американськими чиновниками з національної безпеки не буде схвалена.

За оцінками аналітиків Bloomberg Intelligence, американський бізнес TikTok може бути оцінений у 40-50 мільярдів доларів. Видання повідомляло, що ByteDance оцінили приблизно у 220 мільярдів доларів США. 

Американські законодавці, стурбовані тим, що застосунок може бути змушений ділитися даними з урядом Китаю або може бути використаний як інструмент впливу Китаєм. Головного виконавчого директора TikTok Шоу Чоу попросили дати свідчення перед комітетом Палати представників наступного тижня щодо конфіденційності даних і методів безпеки програми, а також відносин компанії з Комуністичною партією Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ