Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Tinder пообіцяв вийти з росії до 30 червня

Власник застосунку для знайомств Tinder, компанія Match Group, заявила, що піде з росії до 30 червня, пославшись на необхідність захисту прав людини.

Фото: Depositphotos

Про це пише Reuters.

"Ми віддані справі захисту прав людини", — йдеться у щорічному звіті Match. "Наші бренди вживають заходів для обмеження доступу до своїх послуг в росії й завершать свій вихід з російського ринку до 30 червня 2023 року".

Match, чиї бренди включають застосунки для знайомств, такі як Tinder, Hinge і PlentyOfFish, зробив кілька публічних заяв про свою діяльність у росії, але торік в березні відзначив негативний вплив на свій європейський бізнес.

Акціонер Match, компанія Friends Fiduciary Corp, заявила, що Match подала приклад іншим, пов'язавши своє рішення з ризиками для прав людини, з якими стикається український народ.

Європейське поліцейське агентство Європол заявило у вересні, що додатки для знайомств є одними з онлайн-платформ, які "захоплюються" окремими особами з метою торгівлі людьми, привертаючи увагу до тяжкого становища українських біженців.

Джефф Перкінс, виконавчий директор Friends Fiduciary, сказав Reuters, що бізнес, який торгує на довірі, має вагомі причини покинути росію:

"Це має не дуже добрий вигляд для бренду, якому довіряють, продовжувати свою діяльність в країні, де главі держави пред'явлено звинувачення Міжнародним кримінальним судом", — сказав Перкінс. 

МКС видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна 17 березня, звинувативши його у воєнному злочині — незаконній депортації сотень дітей з України.

Москва заперечує вчинення воєнних злочинів, включаючи примусову депортацію дітей, і заявляє, що рішення МКС не має сенсу, оскільки росія не є його членом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ