Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ТКЕ отримуватимуть газ за фіксованими цінами

Уряд також ухвалив рішення призупинити договірне списання коштів з рахунків підприємств ТКЕ за несвоєчасну оплату за газ
фото з сайту 24 каналу

Постачальники тепла будуть отримувати газ для населення та бюджетної сфери за фіксованими цінами.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Уряд на своєму засіданні ухвалив рішення продовжити дію Положення про покладення спецобов’язків (ПСО) на ринку природного газу.

«Нафтогаз» буде реалізовувати постачальникам тепла для населення газ за ціною 7420 грн за тисячу кубометрів. Для бюджетних організацій вона становитиме 16390 грн за тисячу кубометрів. Для всіх інших споживачів ціна газу буде розраховуватися за спеціальною формулою, яка залежатиме від ситуації на ринку. При цьому базова ціна знизиться більше ніж удвічі — з 38325 до 16390 грн за тисячу кубометрів.

Положення про покладення спецобов’язків буде діяти до 15 квітня 2024 року.

Уряд також ухвалив рішення призупинити договірне списання коштів з рахунків підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) за несвоєчасну оплату за газ. Тепер у них буде залишатись 35% коштів, отриманих від споживачів тепла за надані послуги. Це дасть можливість підприємствам ТКЕ скеровувати гроші на свої першочергові потреби. Ухвалена норма буде діяти з 1 вересня до 31 грудня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ