Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Томенко презентував у Львові «Шевченківський щорічник – 2014»

Учора, 11 січня, у львівській книгарні «Є» презентували «Український щорічник на 2014 рік», присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Додамо, що ініціатором проекту є засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко. Надрукували «Шевченківський щорічник»  у видавництві «Веселка».

Презентований діловий щоденник виглядає так: для кожного дня 2014 року там виділена окрема сторінка, окрім місця для нотаток, які можна робити погодинно – з 9 год. до 18 год., там є поетичні рядки, уривки з прозових творів, факти з життя Кобзаря, репродукції, фрагменти живопису та графіки. Окремо є  рядок з підзаголовком «Що я зробив для України», він йде вже після ділових нотаток. Також у виданні є дві карти – місця перебування Шевченка в Україні та Російській імперії.

Як зазначив Микола Томенко, рішенням ЮНЕСКО 2014-ий оголосили роком Шевченка в світі. «Ми мусили запропонувати щось таке, що не було би традиційним – не просто поспівати пісні, видати 78-е видання Кобзаря…»,– пояснює задум він.

Відтак, за його словами, спільними зусиллями вирішили зробити таке видання, яке би дозволило читачу цього щорічника кожний день 2014 року проживати разом з Шевченком та для України.

Також Микола Томенко наголосив, що в ньому міститься щоденна біографія Кобзаря. «Багато що знаємо, багато і не знаємо, тому на кожний день є інформація про те, що відбулось в житті Шевченка. Якщо підсумувати 365 днів, то вийде книжка популярної біографії Шевченка», – пояснив він.

Водночас автор цього проекту наголосив, що презентоване видання показує Шевченка і як геніального митця, і як геніального поета-філософа, і як людину.

Довідка

«Український щорічник» — проект Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», який реалізується з 2011 року. Видання присвячене згадкам світлих життєвих прикладів видатних українських діячів та спонуканню кожного з нас до щоденної активної праці та помислу «що я зробив для України. «Шевченківський щорічник» — це вже четверте видання проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ