Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік у діяльність ЗСУ запроваджено 65 стандартів НАТО, - Міноборони

У 2015 році в діяльність Збройних Сил України було запроваджено 65 стандартів НАТО. Програмою Міністерства оборони з військової стандартизації на 2016 – 2018 роки передбачено розроблення ще понад 70 стандартів, повідомив Урядовий портал.

«Міністерство оборони України продовжує виконувати завдання з реформування Збройних Сил, визначені Президентом України – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України. Серед них – побудова ефективної системи оборони, налагодження ефективної взаємодії з іноземними партнерами та продовження переходу на європейські стандарти і стандарти країн НАТО, модернізація озброєння і військової техніки, розвиток Збройних Сил»,  - на цьому наголосив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський під час брифінгу перед початком прямої телефонній лінії.

За його словами, минулого року закладено фундамент для продовження цієї роботи. Так, Міністерство оборони підготувало та затвердило Стратегію національної безпеки України, провело оборонний огляд, за підсумками якого була прийнята нова Воєнна доктрина України.

«Зараз в Уряді проходять розгляд Концепція розвитку сектору безпеки і оборони України, Стратегічний оборонний бюлетень України, Концепція Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки Збройних Сил України на довгострокову перспективу та Державна цільова оборонна програма розвитку озброєння та військової техніки Збройних Сил України на період до 2020 року», - зазначив генерал-лейтенант Ігор Павловський.

Він додав, що усі ці документи формують основні пріоритети національної безпеки України у воєнній сфері з максимальною адаптацією оборонних спроможностей держави до стандартів НАТО.

Також заступник Міністра оборони України повідомив, що тривають консультації з іноземними радниками щодо розроблення програмного документа розвитку Збройних Сил. Зокрема, у 2015 році в діяльність Збройних Сил України було запроваджено 65 стандартів НАТО. Програмою Міністерства оборони з військової стандартизації на 2016 – 2018 роки передбачено розроблення ще понад 70 стандартів.

Наразі спільно з іноземними експертами та радниками при Міністерстві оборони та Збройних Силах України опрацьовано основні положення реформування Міністерства оборони і Генерального штабу за стандартами країн НАТО. Підготовлено дорожню карту реалізації цих реформ. У відповідність до сучасних вимог приводиться логістичне забезпечення Збройних Сил України. Міністром оборони затверджені Загальні положення Логістичної доктрини Збройних Сил України, які були опрацьовані в оборонному відомстві спільно зі спеціалістами країн-членів НАТО.

До робочої групи з розробки дорожньої карти імплементації стандартів Альянсу у сфері військової логістики залучені представники Офісу зв’язку НАТО в Україні та Ради реформ Міністерства оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ