Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп на рік продовжив санкції проти КНДР

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю продовжив ще на рік дію санкцій проти Північної Кореї, запроваджених у попередні роки, - Укрінформ.

Відповідне розпорядження оприлюднено у п'ятницю на сайті Білого дому.

"Наявні ризики розповсюдження на Корейському півострові атомних матеріалів, що можуть бути використані як зброя, а також активність і політика уряду Північної Кореїстворюють надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки Сполучених Штатів", - наголошується в документі.

З цієї причини надзвичайні заходи, запроваджені щодо КНДР цілою низкою президентських указів, виданих у період з 2008 до 2017 рр., продовжується ще на рік, наголошується у документі за підписом Трампа.

За процедурою, дія президентських указів про запровадження міжнародних санкцій триває протягом року. Аби їх продовжити, має бути нове розпорядження глави Білого дому.

Як повідомлялося, у червні в Сінгапурі відбувся саміт за участю президента США і лідера Північної Кореї, під час якого була підписана спільна заява про денуклеаризацію на Корейському півострові. Після виконання цих вимог американська сторона пообіцяла послабити санкції проти КНДР та сприяти економічному розвитку країни.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ