Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп не визнає своєї вини у справі про федеральні документи

Колишній президент США Дональд Трамп не визнав себе винним за федеральними кримінальними звинуваченнями в тому, що він незаконно зберігав документи національної безпеки, коли залишав посаду, і брехав чиновникам, які намагалися їх повернути.

Як пише видання Reuters, заява Трампа, подана перед суддею магістрату США Джонатаном Гудманом у федеральному суді в Майамі, створює правову битву, яка, ймовірно, розгорнеться в найближчі місяці, коли він проводитиме кампанію, щоб повернути собі президентство на виборах у листопаді 2024 року. 

Йому дозволили залишити суд без будь-яких умов або обмежень на пересування, а також не вимагали грошової застави. Суддя постановив, що йому заборонено спілкуватися з потенційними свідками у справі. Помічник Трампа Уолт Наута, який також є обвинуваченим у цій справі, з'явився в суді разом із Трампом, але йому не доведеться визнавати провину до 27 червня, оскільки він не має місцевого адвоката. Його також відпустили без внесення застави та заборонили спілкуватися з іншими свідками.

Це був другий візит Трампа до суду за останні місяці. У квітні він не визнав себе винним у державних звинуваченнях у Нью-Йорку, пов’язаних із виплатою замовчуваних грошей порнозірці.

Видання зазначає, що Трамп став першим колишнім президентом, якому висунули звинувачення у федеральних злочинах.

Він неодноразово заявляв про свою невинуватість і звинувачував адміністрацію президента-демократа Джо Байдена у нападах на нього. У вівторок у соцмережах він назвав спеціального прокурора Джека Сміта, який очолює обвинувачення, "ненависником Трампа".

Під час зупинки в кубинському ресторані Versailles після слухань Трамп сказав прихильникам, що Сполучені Штати «сфальсифіковані», «корумповані» і «занепадають».

"Ми маємо уряд, який вийшов з-під контролю", - сказав він. 

Згідно з повідомленням, спецпрокурор Джек Сміт звинувачує Трампа в ризику щодо національних таємниць, взявши з собою тисячі конфіденційних паперів, покидаючи Білий дім у січні 2021 року, і безладно зберігаючи їх у своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді та гольф-клубі в Нью-Джерсі. обвинувальний висновок великого журі оприлюднив минулого тижня.

На фотографіях, включених до обвинувачення, видно ящики з документами, які зберігалися на сцені бального залу, у ванній кімнаті та розкидані по підлозі комори.

Ці записи включали інформацію про секретну ядерну програму США та потенційну вразливість у разі атаки, йдеться в звинуваченні.

У звинуваченні з 37 пунктів стверджується, що Трамп брехав чиновникам, які намагалися їх повернути.

У звинуваченні також стверджується, що Трамп вступив у змову з Наутою, щоб зберегти секретні документи та приховати їх від слідчих. Наута працював на Трампа в Білому домі та в Мар-а-Лаго.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ