Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп розгромно переміг на кокусах у ще одному штаті

Зазначається, що у бюлетені були імена чотирьох кандидатів, зокрема Трамп і Гейлі
фото Укрінформ

Колишній президент США Дональд Трамп переміг на кокусах Республіканської партії у штаті Північна Дакота, фінішувавши першим.

Про це повідомляє Укрінформ.

Трамп фінішував першим у голосуванні в Північній Дакоті, проведеному на 12 партійних зборах, випередивши свою суперницю Ніккі Гейлі.

Згідно із правилами Північної Дакоти, кандидати мають право виграти делегатів, якщо вони набрали принаймні 20% голосів. Однак кандидат, який набирає щонайменше 60% голосів, отримує усіх 29 делегатів від штату.

Зазначається, що у бюлетені були імена чотирьох кандидатів, зокрема Трамп і Гейлі.

Північна Дакота – єдиний штат, де немає реєстрації виборців. Кокуси проводилися згідно із державними протоколами ідентифікації виборців, таких як надання водійських прав. Голосування відбувалося лише особисто та на роздрукованих бюлетенях, які підраховувалися вручну.

За даними The New York Times, Трамп набрав на кокусах у Північній Дакоті 84,6% голосів, тоді як Гейлі – 14,1% голосів. Інші два кандидати отримали менше 1% голосів.

Нагадаємо, 5 березня у Сполучених Штатах відбудеться один із визначальних етапів президентських перегонів, відомий як «супервівторок», коли голосування на праймеріз та кокусах проходитимуть у понад півтора десятка штатах упродовж одного дня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ