Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трамп розсилає по країні 150 млн тестів на COVID-19

Адміністрація Трампа планує розіслати губернаторам штатів 150 мільйонів швидких тестів на Covid-19. Новий тест розміром з кредитну картку, може виявити Covid за хвилини без залучення лабораторії.

Про це повідомляє УП з посиланням на "Голос Америки".

Як пояснив Трамп під час прес-конференції, тести рекомендують спрямувати, в першу чергу, у школи, аби забезпечити їх безперебійну роботу і швидко виявляти випадки захворювань. Частину тестів надішлють у віддалені регіони та громади, де ускладнений доступ мешканців медичного обслуговування.

Новий тест, розроблений компанією "Абботт", може показати результат вже за 15 хвилин. Він найбільш точний у перші 7 днів появи симптомів, кажуть у компанії.

Зазначається, що перевага тесту – легкість у використанні.

Про це запевнив під час конференції заступник міністра охорони здоров'я і соціальних служб США Брет Жируар.

"Буквально, простіше бути майже не може. Треба капнути 6 крапель речовини на цей шматок паперу. Далі ватною паличкою беремо зразки з носа. Не треба глибоко занурювати паличку, майже у мозок, як було раніше. Все легко. Потім торкнутися паличкою розчину, прокрутити три рази. Далі чекаєте 15 хвилин на результат. Це дуже досконалий шматок картону, у якому запаковано антитіла та неймовірні технології", - сказав Жируар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ