Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трамп виступив за смертну кару для масових вбивць

Президент США Дональд Трамп закликав американців засудити расизм й ідеологію білого шовінізму, і закликав карати на смерть злочинців, котрі вчиняють масові вбивства.

Про це повідомило видання DW.

Президент США Дональд Трамп у телевізійному виступі у понеділок, 5 серпня, засудив прояви білого шовінізму і закликав до запровадження смертної кари за злочини ненависті, такі як масові вбивства. Заклик пролунав на тлі  масових розстрілів людей у штатах Техас і Огайо .

"Ці варварські масові вбивства є нападом на наші громади, атакою на нашу націю і злочином проти людяності", - заявив Трамп і закликав до смертної кари для масових вбивць. Президент США також засудив ідеологію так званого білого шовінізму, расизм і упередженість, заявивши, що "ненависті немає місця в Америці".

Нагадаємо, що 3 липня 21-річний злочинець відкрив вогонь у торговельному районі в техаському місті Ель-Пасо. Внаслідок стрілянини загинули щонайменше 22 людей і ще 26 зазнали поранень. Нападник розстріляв людей із гвинтівки, обравши торговельний район, де на той час перебували щонайменше три тисячі людей. Населення округу Ель-Пасо на 80 відсотків складається з людей латиноамериканського походження.

Пізніше у місті Дейтон у штаті Огайо інший озброєний чоловік вчинив стрілянину, внаслідок якої щонайменше дев'ятеро людей загинули та 26 зазнали поранень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ