Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Транскордонний проект SOSrescue представили на форумі в Польщі

Транскордонний проект SOSrescue представили на форумі в Польщі
Транскордонний проект SOSrescue представили на форумі в Польщі
Транскордонний проект SOSrescue представили на форумі в Польщі
Транскордонний проект SOSrescue представили на форумі в Польщі
1/2
Як повідомила прес-служба ЛОДА, на Форумі міст та регіонів, Жежув-Ясьонка відбулася презентація транскордонного проектуʺSOS – рятувально-навчальний центр з організації та проведення транскордонних рятувальних заходівʺ, що співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 та підтримується Львівською обласною державною адміністрацією.

Львівська обласна контрольно-рятувальна служба туристсько-спортивної спілки України разом з партнерами по транскордонному проекту, Бещадською гірською добровільною рятувальної групи ʺGOPRʺ та муніципалітетом Устрики Дольне, взяли участь у виставці під час Форуму, де презентували проект та роботу організацій. Учасникам форуму було продемонстровано спеціальне спорядження для рятування в горах, елементи рятування на висоті, надання першої допомоги, а також рятувальники Бещадської групи ʺGOPRʺ показали роботу додатку ʺПорятунокʺ системи пошуку та рятування.

ʺПроект переслідує надзвичайно важливу мету, оскільки сьогодні питання безпеки туриста набуло глобального значення. Туристичний бізнес набирає масштабів, тож для нас життя та здоров’я туриста є найвищим пріоритетомʺ, - наголосила начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака.

Робота  транскордонних партнерів була відзначена подякою від міністра інвестицій та розвитку Польщі Єжи Квіцінського, маршала Підкарпатського воєводства Владислава Ортили, учасниками Форуму з Сербії, Італії, Німеччини, Угорщини, Хорватії, Чорногорії, Румунії, Боснії та Герцеговини та представників Спільного технічного секретаріату Програми Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки.

В рамках проекту передбачено створення центру навчання і координації транскордонних рятувальних робіт та заходів в горах в с. Рувня поблизу м. Устрики Дольні, проведення ремонту рятувального пункту в с.м.т. Славсько, здійснення укомплектації учасників проекту сучасним аварійно-рятувальним обладнанням включаючи оперативно-рятувальний транспорт, медичне та евакуаційне обладнання, лавинне спорядження.

Буде створена система пошуку та координації транскордонних пошуково-рятувальних робіт повністю сумісна з аварійним обладнанням, закупленим у проекті. Застосування цієї системи дозволить скоротити час мобілізації та організації рятувальних робіт в прикордонних районах, підвищити ефективність роботи рятувальних служб.

Заплановано також тематичні зустрічі з інформування мешканців та туристів про безпеку в горах у Польщі та Україні, способи виклику екстрених служб, надання першої допомоги і підготовки до гірських мандрівок.

Створення навчально-тренувального центру у с. Рувня і обладнання його сучасними засобами надання першої допомоги, дозволить у майбутньому проводити якісну підготовку для рятувальників Бещадської групи ʺGOPRʺ та Львівської обласної контрольно-рятувальної служби туристсько-спортивної спілки України, волонтерів - кандидатів в рятувальники, інших українських та польських аварійно-рятувальних служб, що забезпечать довготривалу співпрацю та підвищення ефективності роботи пошуково-рятувальних служб в Карпатському регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ