Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТРК "Ера" йде з першої кнопки

Телерадіокомпанія "Ера" відмовиться від ліцензії на аналогове мовлення на користь телеканалу UA:Перший. Про це з медіакомпанією домовилося нове керівництво ПАТ "НСТУ". ТРК "Ера", яка з 2001 року мовила паралельно з телеканалом UA:Перший щоденно протягом понад 5 годин (з 6:00 до 9:00 та з 23:00 до 1:20), з 1 серпня покидає ефір, повідомила PR-служби телеканалу UA:Перший.

Компанії започатковують співпрацю, в рамках якої "ЕРА Медіа" отримає можливість виходити в ефірі UA:Перший з 06:30 до 09:30 з ранковою розважально-інформаційною програмою.

"Нарешті ми вирішили питання, яке не могло зрушити з місця протягом 16 років, відколи Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України надала "Ері" ліцензію на аналогове мовлення у мережі УТ-1, – зазначає голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія. – Нам вдалося знайти компроміс, який влаштовує обидві сторони. Тепер принцип "одна частота – один канал" знову запрацює".

"Встановлення партнерських стосунків і розвиток довгострокової співпраці "Ера Медіа" та НСТУ спрямовані на втілення спільних проектів. "ТРК "Ера" відмовляється від продовження ліцензії на аналогове ефірне мовлення з 1 серпня 2017 року . При цьому ми переходимо до професійної співпраці й на замовлення НСТУ вироблятимемо не менше 3 годин телепродукції на день для ранкового ефіру телеканалу UA:Перший", – повідомляє Ігор Лоташевський, генеральний директор "Ера Медіа".

Завдяки досягненню таких домовленостей керівництву ПАТ "НСТУ" вдалося ще на крок наблизитися до виконання вимог Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення". Адже в ньому зазначено, що Суспільне має мовити 24 години на добу в ефірах двох загальнонаціональних телеканалів – "Культура" і UA:Перший.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ