Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Троянди за життя: у Львові провели масштабний збір коштів

Учора, 13 червня, в ТРЦ King Cross Leopolis відбулася акція, присвячена збору коштів для підтримки маленької дівчинки Вікторії зі Львова в якої виявили важку генетичну хворобу - спінальну м’язову атрофію (СМА).

Це  захворювання, що порушує функції нервових клітин спинного мозку та призводить до м’язової атрофії. Першими слабнуть м’язи діафрагми, і дитина перестає вільно дихати. З часом відмовляють і інші м’язи, що врешті призводить до зупинки серця. Саме тому батьки почали негайно діяти й створили благодійний фонд, адже ліки #Zolgensma, які врятують її від цієї хвороби коштують 65 мільйонів гривень.

На сьогодні для Вікторії вдалося зібрати майже 8 мільйонів гривень. Все розпочиналось з маленьких благодійних аукціонів, де батьки своїми силами намагалися зібрати хоч трішки коштів, продаючи різноманітні смаколики. Тепер однорічну дівчинку підтримують не тільки по всій Україні, а долучаються й іноземні благодійники, зокрема з Польщі.

Також, як повідомили батьки, у них з’явився анонімний благодійник, який подвоїв усі кошти, що надійшли на картки, рахунки, міжнародні платформи для Вікторії.

Якщо ви хочете долучитись і допомогти зі збором коштів, інформація за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ