Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три критерії, які потрібно врахувати під час вибору двоспального ліжка

Під час вибору нового ліжка варто враховувати не лише його дизайн, але й функціональні характеристики. Це розмір спального місця, міцність конструкції та матрац, від якості якого неабияк залежить ваш сон. 

Експерти компанії “Меблі Хіт” розповіли про кожен критерій вибору детальніше. Отже, на що звернути увагу?

Розмір має значення

Класичне ліжко двоспальне - це габаритний предмет інтерʼєру, тому варто добре розрахувати, чи впишеться за розмірами він у вашу кімнату. Завширшки воно може бути 160-180 см, а стандартна довжина складає 190 або 200 см. 

ВАЖЛИВО: розмір конструкції завжди більший за розмір спального місця й залежить від конфігурації ліжка. Додатковий простір можуть займати масивне узголівʼя, обʼємний каркас, висувні шухляди. 

Після встановлення ліжка має залишитися вільний простір для пересування осіб кімнатою. Якщо простору обмаль, придивіться до півтораспальних моделей з шириною 140 см.

Які конструкції надійніші

Враховуючи той факт, що на ліжку спатимуть дві особи, вагове навантаження на конструкцію (ніжки, ламелі) вище. Потрібно пересвідчитися у надійності механізмів та кріплень. 

Найміцнішими та надійними є деревʼяні каркаси зі смереки та сосни й металеві вироби.

Як підібрати матрац за ступенем жорсткості

Яким би комфортабельним не було ліжко, сон може зіпсувати поганий або невідповідний матрац. Щоб спати з максимальним комфортом потрібно обрати правильну жорсткість виробу. 

Людям мініатюрної комплектації та невисокого зросту підійде мʼякий та середньої жорсткості матрац. Високим людям та особам з надмірної вагою, краще придивитися до жорстких варіантів. Проте тверді моделі будуть незручними для тих, хто спить на боці. А мʼякі протипоказані тим, хто спить на животі. 

Якщо ви плануєте купувати двоспальне ліжко з матрацом, краще проконсультуватися зі спеціалістом. 

Консультанти “Меблі Хіт” безкоштовно допоможуть вибрати меблі, що ідеально відповідатимуть розміру приміщення, а також вашим потребам та смаку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ