Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

Три роки тому під стінами Кремля вбили Бориса Нємцова

Три роки тому, 27 лютого 2015 року, під стінами Кремля у Москві застрелили політика, лідера російської опозиції Бориса Нємцова. Він активно виступав проти путінського режиму і був автором доповіді «Путін. Війна».
1/2

Борис Нємцов до 2008 року був одним з лідерів російського Об'єднаного демократичного руху «Солідарність». Саме цього політика розглядали як головного конкурента Володимира Путіна на президентських виборах.

Убивство головного російського опозиціонера шокувало своїм цинізмом та показовістю. Борис Нємцов був убитий о 23:40 неподалік Кремля, на Василівському Спуску, чотирма пострілами у груди, голову і серце.

1/2

Вбивство сталося за день до запланованого на перше березня у Москві опозиційного маршу «Весна». За кілька днів до цього Борис Нємцов відверто заявляв, що побоюється за своє життя і говорив, що Путін може його вбити.

1/1

Політик підтримував Україну. Він підтримав Євромайдан та засудив анексію Криму Росією, заявляв про підтримку путінським режимом терористів на Донбасі. Борис Нємцов закликав вивести російські війська з України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ