Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Трипільці прославили Україну на рівні Шевченка та Кличка

Київський Благодійний Фонд «Платар. Пам’яті Сергія Платонова», який експонуватиме у Львові колекцію артефактів «Код Трипілля» готовий дозволити всім охочим науковцям долучитися до вивчення трипільських старожитностей. Про це сьогодні, 1 червня, під час прес-конференції повідомила хранитель Фонду Марія Моторжина.

«Фонд готовий співпрацювати із школярами, студентами, науковцями, які працюють на науково-дослідницькими проектами. Ми будемо раді вітати всіх охочих», - зазначила вона.

У свою чергу, голова наглядової ради Благодійного Фонду «Підгорецький замок», директор львівського Палацу Потоцьких Оксана Козинкевич повідомила, що вже є три письмові звернення від науковців, які хочуть детальніше вивчити артефакти представлені на виставці, зокрема, серед них відомий професор Андрій Содомора.

Марія Моторжина також додала, що раніше Україну знали лише через Кличка та Шевченка, а тепер вони захоплені Трипільською культурою. Найбільше цим явище в українській історії цікавляться американці.

«Нині ведуться переговори із професором Мінеапольського університету (США), який звернувся до нас з проханням дозволити вивчити артефакти. Він просить фото та письмову інформацію для подальшої роботи над науковими публікаціями», - розповіла Марія Моторжина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ