Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Це була моя велика мрія – авіасполучення Рига – Львів", – Володимир Гарцула

"Я 14 років на посаді Почесного консула Латвії. І це була моя велика мрія – авіасполучення Рига – Львів", – почесний консул Латвійської Республіки у Львові Володимир Гарцула прокоментував той факт, що з квітня 2019 року компанія airBaltic розпочне здійснювати авіарейси Рига – Львів.
На фото: міністр інфраструктури України Володимир Омелян, гендиректорка Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська та представниця airBaltic в Україні Марія Радченко.

{{1}}

Нагадаємо, під час XVIII Міжнародного економічного форуму  представник компанії airBaltic в Україні Марія Радченко офіційно повідомила про цю подію. 

За її словами, вже багато років авіакомпанія співпрацює з Києвом та Одесою, нарешті можливість полетіти прямим рейсом до Риги матимуть і львів'яни.

«Не секрет, що безвіз зробив свою справу, українці все більше подорожують, тому цілком логічно відкрити рейс зі Львова», – додала Марія Радченко.

Отож, 1 квітня 2019 року літак компанії airBaltic вилетить з Риги до Львова, а 2 квітня перші пасажири відправляться з львівського аеропорту до Риги.

Компанія  літатиме 4 рази на тиждень. Мінімальна вартість квитка становитиме 69 євро (включаючи всі збори), premium – 125 євро, бізнес-клас – 399 євро.

За словами Марії Радченко, компанія також виконує транзитні перельоти – через  аеропорт Риги. Зокрема, 50% пасажирів airBaltic використовують прямі рейси, друга половина – транзитні.

«Рига географічно розміщена  дуже зручно, вона поєднує Скандинавію, Європу, СНД  та Близькій Схід. Пасажир за короткого стикувального часу –  25-30 хв приємного перебування в аеропорту Риги – зрештою, може дістатися до більшості міст світу», – розповіла Марія Радченко.

Окрім того, Марія Радченко додала, що авіакомпанія airBaltic  поєднує класичний підхід з  характерними рисами бюджетних компаній.

Почесний консул Латвії у Львові Володимир Гарцула наголосив, що налагодження з квітня наступного року прямого авіасполучення Львів – Рига, безумовно, сприятиме інтенсифікації економічних та культурних контактів. «Ми повертаємось у Європу. І Латвія з чарівною столицею Ригою на цій дорозі – це стратегічний пункт. До того ж, хотів би наголосити, що нині ми, по суті,  відроджуємо те, про що представники  старшого покоління львів’ян ще добре пам’ятають, коли можна було на вихідні просто і без зайвого клопоту злітати до Риги. При цьому латвійці завжди привітно ставились до українців», – зазначив Володимир Гарцула. 

"Знаєте, я 14 років на посаді Почесного консула Латвії. І це була моя велика мрія відродити авіасполучення Львів - Рига. І я дуже щасливий, що сьогодні ця мрія здійснилася. Тому я хочу щиро подякувати представнику airBaltic в Україні Марії Радченко за те, що ця мрія стала осяжною.

Також особливу подяку хочу скласти директору Львівського аеропорту ім. Данила Галицького Тетяні Романовській. Без її активної участі та без її твердої позиції, цей результат був би недосяжний. Це, власне, переконливе свідчення її управлінського таланту, коли під її орудою Львівський аеропорт досягнув значного збільшення пасажиропотоку, адже саме вона привела на львівський авіаринок не лише airBaltic, а й інші авіакомпанії. Також не був осторонь цієї обопільної справи Надзвичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс. Відтак, і йому адресую слова щирої подяки", – наголосив Володимир Гарцула.

{{2}}

«Швидкий авіапереліт – це велика перспектива для туристичного обміну між двома країнами. І Львівщина тут має сильну позицію, великий потенціал. Це близькість до курортних зон, де є унікальна за своїми цілющими властивостями вода, де розвинута інфраструктура і належний рівень обслуги. А головне такого  співвідношення якості та ціни   послуг нема ніде в Європі», – наголосив Володимир Гарцула.

Ознайомитися з розкладом польотів та придбати квиток можна за посиланням.

Виконувати рейси авікомпанія буде на літаку Bombardier Q400 NextGen.

Довідка.

Компанії airBaltic існує з 1995 року. Авіакомпаніє поєднує Балтійський регіон з 70 пунктами в Європі, СНГ та Ближнім Сходом. Головним акціонером airBaltic є влада Латвії, їй належить  80,05% акцій, ще 20% у 2015 році викупив   датський підприємець Ларс Туесен.  Авіапарк airBaltic нараховує 36 літаків, з них - 13 Airbus A220-300, 11 Boeing 737 та 12 Bombardier Q400Next Gen.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ