Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Центр Києва мали розстріляти з мінометів, - Грицак про затримання Рубана

Служба безпеки України попередила серію терактів у центрі Києва, затримавши керівника центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, заявив голова СБУ Василь Грицак у Києві, - Радіо Свобода.

«Здобуто вагомі докази, які свідчать про те, що Рубан, діючи за попередньою змовою з очільниками терористичної організації, так званої «ДНР», Захарченком О. В. та Тимофєєвим О. Ю., а також іншими особами, спланували та вчинили конкретні дії, направлені на підготовку та вчинення серії терористичних актів у центральній частині міста Києва», – сказав Грицак.

Голова СБУ стверджує, що готувалися «масові теракти, з мінометів мали розстріляти центральну частину Києва».

«Мало бути якомога більше трупів, якомога більше крові. Ішлося б про тисячі загиблих. Як говорили їхні куратори з «ДНР» та Москви, має бути хаос», – зазначив Грицак.

Він заявив, що правоохоронці вилучили, зокрема, автомати, кулемети, пістолети, патрони, гранати та міни.

У коробках, де були складені гранати, знайшли упаковочний лист датований 11 червня 2016 року однієї з «військових частин» підтримуваного Росією угруповання «ДНР», заявив голова СБУ

За словами Грицака, слідчі також встановили, що Рубан у листопаді 2017 року організував незаконне перевезення великої партії засобів ураження з непідконтрольних урядові районів Донецької області на підконтрольну Україні територію.

Він додав, що СБУ має більше доказів, які оприлюднить при оголошенні підозр «черговим фігурантам».

Грицак заявив, що метою підозрюваних була дестабілізація ситуації в Україні.

Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ».

Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема, збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк й секретар РНБО Олександр Турчинов. Сам Рубан звинувачення відкидає.

9 березня Шевченківський районний суд Києва арештував керівника центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» без визначення розміру застави до 16 травня.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ