Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр зайнятості пропонує ваучери на перенавчання

Вони доступні для 70 професій та спеціальностей. Ваучери на перенавчання можуть допомогти у здобутті нових навичок та робочих місць.

Про це повідомляють в ЛОДА. 

«Це напрям важливий для категорій з ВПО і є окремою стратегією на Львівщині в рамках робочої групи Координаційного центру підтримки цивільного населення при Львівській ОВА. Про це окремо говорили на останньому засіданні», - розповіла керівниця Координаційного центру при Львівській ОВА, радниця начальника Львівської ОВА Галина Бордун.

Навчання за ваучером доступне для 70 професій та спеціальностей. Повний перелік цих професій і спеціальностей можна знайти на порталі Державної служби зайнятості в розділі «Ваучери».

Читайте також: Львівщина акцентує увагу на допомозі людям, які потребують соцсупроводу.

Право на отримання ваучера мають наступні категорії громадян:

  • Громадяни віком старше 45 років зі страховим стажем не менше 15 років.
  • Особи, які звільнилися з військової служби (крім строкової), служби в органах внутрішніх справ, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, органів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки або кримінально-виконавчої служби.
  • ВПО працездатного віку, які не можуть знайти підходящу роботу.
  • Особи, які були позбавлені особистої свободи через збройну агресію проти України, після їхнього звільнення.
  • Особи з інвалідністю, які не можуть знайти підходящу роботу.
  • Особи, які отримали поранення або травми внаслідок військової агресії під час воєнного стану в Україні.

Ваучери дають можливість безкоштовно отримати перекваліфікацію у професійно-технічних та вищих навчальних закладах України. Цей процес може включати перепідготовку, спеціалізацію, а також підвищення кваліфікації у одній з 70 професій та спеціальностей, зазначених у «Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер».

Суми ваучерів різняться в залежності від вартості навчання, проте не можуть перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що на момент написання тексту становить 26,8 тисяч гривень. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, різницю між ваучером та вартістю навчання повинні покрити громадянин або роботодавець.

Для отримання ваучера громадяни повинні подати заяву та необхідні документи до будь-якого центру зайнятості. Серед документів, які потрібно надати, вказані паспорт громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків, трудова книжка та документи про освіту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ