Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Центру легеневого здоров’я передали медичний вантаж

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/3
Сьогодні, 2 квітня, голова Львівської ОДА Максим Козицький і голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин передали медичний вантаж Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центру (Центру легеневого здоров’я). Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин нагадав, що Центр легеневого здоров’я – це одна з лікарень, яка визначена опорною.

Так виглядає, що протягом цього і наступного тижня всі лікарні першої лінії будуть забезпечені засобами захисту. Забезпечені будуть лікарні першої і другої лінії зокрема дуже важливим елементом – костюмами біозахисту (6-8 тис костюмів), адже ми працюємо з пожертводавцями з Першого українського міжнародного банку. І наступного тижня після укомплектації засобами захисту медзакладів першої і другої лінії візьмемося за первинку, де працює 1400 лікарів. Вони мають бути забезпечені усіма засобами захисту, бо також перебувають на передовій. Ми будемо над цим працювати, - поінформував очільник облради.

Як зауважив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, цього тижня область отримала більше 8 тонн вантажу.

Розпочався розподіл цього вантажу – до Кам’янка-Бузької, Сокальської, Стрийської районних лікарень, обласну інфекційну лікарню та до Центру легеневого здоров'я. До цього центру буде також закуплено більше 20-ти апаратів ШВЛ. Додатково очікуємо поставку ПЛР-тестів, які вже завтра будуть доставлені на Львівщину. Ми вже розпочали масовий скринінг експрес-тестами мешканців області – кожен район виїжджають мобільні групи для тестування частки населення, яка зараз у групі ризику, - сказав Максим Козицький.

За словами генерального директора Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру Любомира Рака, станом на сьогодні у Центрі розгорнуто для лікування пацієнтів з коронавірусом 140 ліжок, усі вони забезпечені кисневими точками.

Крім того, ми розширили реанімаційне відділення до 20 ліжок, які також мають доступ до кисню. Ми маємо 8 апаратів штучної вентиляції легень. Серед усіх пацієнтів, які зараз перебувають на лікуванні у нас, двоє є з підозрою на коронавірус, у них взято необхідні аналізи. Лікарня в повному обсязі забезпечена респіраторами, засобами захисту і дезінфікуючими засобами та іншим, - розповів він.

Варто зауважити, що медичний вантаж вагою 8 тонн, який розподілять серед 13 закладів охорони здоров’я, містить кисневі маски, медичні респіратори, медичні маски посилені, медичні костюми біозахисту, рукавиці, термометри, фільтри ШВЛ, бахіли, шапки одноразові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ