Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові три обласні медичні центри об'єднають в один

Сьогодні під час XIV чергової сесії Львівської обласної ради було ухвалене рішення щодо реорганізації та приєднання центрів ендокринології та радіаційного захисту населення навколо обласного клінічного діагностичного центру.
Фото: Львівський обласний клінічний діагностичний центр

Відповідний проєкт рішення озвучив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації, який зазначив, що в державі постала потреба реорганізації окремих закладів здоров'я в кластерні установи, де в одному закладі медпрацівники зможуть надавати допомогу як мінімум з 21 послуг.

“Основа і ключовий момент на чому акцентує держава це розвиток багатопрофільних закладів охорони здоров'я, тому що саме в багатопрофільному закладі здоров'я пацієнт отримує максимальну доступність і якісну допомогу”, – зазначив Орест Чемерис.

Згідно з даними, які озвучив керівник департаменту охорони здоров’я, Львівський обласний державний клінічний лікувально-діагностичний ендокринологічний центр та Львівський обласний спеціалізований центр радіаційного захисту населення мають протерміновані заборгованості у розмірі 2,9 млн та 2,2 млн гривень відповідно.

“Це той фінансовий ресурс, який бракує закладам для того, щоб виплатити заробітну плату визначену КабМіном”, – додав Орест Чемерис.

Згідно з проєктом рішення, за працівниками обидвох реорганізованих центрів збережуть робочі місця, а їх переведуть на роботу в КНР "Львівський обласний клінічний діагностичний центр".

На базі діагностичного центру створять Центр ендокринологічного здоров'я населення, де надаватимуть допомогу пацієнтам у межах госпітального округу Львівської області.

Також обіцяно зберегти надання спеціалізованої медичної допомоги постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та членам їх сімей на основі структури й кадрового складу КНП ЛОР "Львівський обласний спеціалізований центр радіаційного захисту населення".

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак на своїй фейсбук-сторінці повідомила, що прийняте рішення об’єднання в одну медичну установу трьох центрів: діагностичного, діагностично-ендокринного та радіаційного захисту важливе для галузі охорони здоров’я Львівщини та відповідає інтересам громади.

"Об’єднання дозволить уникнути ситуації, коли наступного року наші монопрофільні установи залишаться без державного фінансування, а отже не зможуть надавати пацієнтам якісні послуги та виплачувати зарплату своїм лікарям. Натомість об’єднаний діагностичний центр зможе гарантувати пацієнтам покращення умов лікування, а лікарям та працівникам – кращі умови роботи", – написала Ірина Гримак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ