Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Цієї осені у Львові відбудеться ювілейний Lviv BookForum

Попри усі перешкоди і виклики сьогодення, Lviv BookForum повертається. Насамперед – щоб об'єднати світ у розмові про українське слово, книгу і майбутнє. Ювілейний 30-й літературний фестиваль та книжковий ярмарок відбудеться 4-8 жовтня. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.
Фото: Форум Видавців

BookForum відбудеться у змішаному форматі: наживо та онлайн. Україномовну трансляцію заходів можна буде переглянути на сайті bookforum.ua. Англійською та іспанською мовами – на сайті Hay Festival (Велика Британія), одного з найбільших літературних фестивалів Європи, який вдруге є діджитал-партнером Lviv BookForum.

«У тривожний час війни ми маємо честь розділити глобальну платформу Hay Festival з Україною і її культурою, об’єднати українських письменників з колегами у світі та представити міжнародній спільноті читачів. Ваші історії повинні бути почуті. Приєднуйтесь, де б ви не були, щоби переосмислити світ і знайти надію в нашому спільному дусі. Це важливо й нагально», - каже міжнародна директорка Hay Festival Крістіна Фуентес Ла Рош про партнерство із Lviv BookForum.

Книжковий ярмарок вперше зустрічатиме українських видавців на новій локації – поруч з  Центром архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа».

Щороку Lviv BookForum обирає фокусну тему, навколо якої розгортається дискусійне життя фестивалю. Цього року це – «Перепис майбутнього». Письменники, інтелектуали та культурні діячі говоритимуть про прийдешнє, у якому Україна є сильним незалежним суб’єктом політичного світу, а кожна українка/українець відчуває свій вплив на власне й стороннє життя. Серед гостей – Енн Епплбом (США),  Бен Окрі (Нігерія), Ева Томпсон (США), Арт Шпігельман (США), Георгі Господинов (Болгарія), Джонатан Франзен (США), Панкадж Мишра (Індія), Озрен Кебо (Боснія), Славенка Дракуліч (Хорватія), Марія Ресса (Філіппіни), Люк Гардінґ (Велика Британія), Каталіна Ґомес (Колумбія), Девід Тоскана (Мексика), Девід Ріфф (США), Ед Вулліамі (Велика Британія), Бернар-Анрі Леві (Франція), Андрій Курков, Катерина Калитко, Віталій Портников, Олександра Матвійчук, Олександр Михед, Павло Вишебаба, Андрій Любка, Ярина Чорногуз, Ірина Цілик, Вахтанг Кебуладзе та інші.

«До всіх воєн ми готуємося, базуючись на досвіді минулих воєн. Історія також показує, що післявоєнні періоди не обов'язково означають настання справедливості. На BookForum’і ми говоритимемо про досвіди балканських воєн, порівнюватимемо постколоніальні та антиколоніальні процеси в різних країнах, спробуємо змоделювати, як на світову економіку впливатиме відбудова України. Однак найголовніше – вчитимемося зберігати людське в собі. Адже, як казала Ярина Чорногуз, українська письменниця та військова: «Війна стирає цивілізаційні прояви, але книги та література, які є вершиною цивілізації, можуть втримувати гуманне у нас», - говорить Софія Челяк, програмна директорка Lviv Bookforum.

Основна програма 30-го Lviv BookForum налічує понад 30 подій. Відбудуться дискусійні панелі, дитяча програма, традиційна Ніч поезії і музики, програма видавців, розмови, присвячені вшануванню пам’яті і творчості загиблих від війни українських письменників Вікторії Амеліної та Володимира Вакуленка. Програму буде оголошено згодом.

30-й Львівський міжнародний BookForum відбудеться за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Open society foundation. Організатор заходу: громадська організація «Форум видавців». 

Інформація у соцмережах:

·   bookforum.ua

·   facebook.com/lviv.bookforum

·   twitter.com/bookforumlviv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ