Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували найповніший каталог «Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького»

фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
1/3
У Львові у рамках 28 BookForum презентували найповніший каталог «Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького».

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

У презентації взяли участь Андрій Садовий, міський голова Львова, та Олексій Данілов, Секретар РНБО України, який є також одним із засновників серії таких видань.

«Для нас це не є бізнес. Це є хобі. Бо ми хочемо залишити після себе щось у спадок. Я вважаю, що кожна людина після себе має лишити спадок. Раніше казали: дитина, садиба і дерево, але ми вважаємо, що зараз все настільки динамічно розвивається, що за 50-100 років цього ми вже не побачимо, бо це вже буде зовсім інший світ. Тому такі книги дуже потрібні.

Також хочу сказати, що в нашій країні вже є видавництво, яке здатне видати книгу так, щоб кожна цяточка, кожна буква були ідеальними. І це дуже тішить. Бо колись ми направляли друкувати книги за кордон, і там нам казали: «Така велика країна, а нема кому книжки друкувати». Вже є», - зауважив під час презентації Олексій Данілов.

Відтак міський голова Львова щиро подякував ідейним натхненникам і видавцям каталогу за кропітку і дуже важливу працю.

«Все, що ви мені показували, все, що ви робите, що стосується Львова, – це унікальні речі. Повірте мені, що такої якості, такого глибокого занурення, глибокого розуміння варто ще пошукати. Коли в Києві нещодавно був Патріарх Варфоломій, то я ж мусів йому щось подарувати від Львова. То я подарував йому цю книгу. Те, що ви робите – це велика справа для України, тому що світ має знати про Україну. Велика вам подяка за унікальні речі, які ви робите. Дозвольте мені від імені громади Львова вам вручити відзнаки», - сказав Андрій Садовий.

Відтак мер Львова вручив подяки від громади міста:

  • Михайлу Андрєєву, заслуженому діячу мистецтв, фотографу;
  • Євгену Матвеєву, заслуженому художнику України, лауреату премії ім. Т. Шевченка;
  • Олександру Липському, фотографу проєкту.

А Секретарю РНБО Олексію Данілову Андрій Садовий вручив статуетку «Лев».

«Я би хотів подарувати цього Лева. Це такий український Лев, який йде вперед і перемагає, щоб ви завжди йшли вперед і перемагали», - сказав міський голова Львова.

Також він вручив значок «Прапор України» Тарасу Возняку, генеральному директору Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького, та Олексію Храмову, керівнику видавництва, що втілило в життя цю книгу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ