Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Ціни на “борщовий” набір стабілізуються восени — Мінагрополітики

Цього року в низці областей України збільшили промислове вирощування культур з «борщового набору».

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в етері телемаратону. 

«Промислове вирощування культур з «борщового набору» - моркви, цибулі, капусти, червоного буряку зростуть на 20-30% в центральних областях України. Збільшені посіви томатів, на які виник дефіцит минулого року. Тому з осені ситуація на ринку овочів стабілізується. Ми очікуємо зменшення імпорту і, відповідно, врегулювання цін», — зазначив Тарас Висоцький.

За його словами, для вирощування моркви, цибулі, капусти, червоного буряку розширили площі в Тернопільській, Хмельницькій і Вінницькій областях. Також збільшені посівні площі під овочі в тому числі в регіонах, де є зрошення. Зокрема, на Одещині — на 10-15%, частині Миколаївської області та на деокупованій Херсонщині.

Також, за словами першого заступника, посівні площі під цукровий буряк збільшено приблизно на 25% в порівнянні з попереднім роком. Відтак, цукру для внутрішнього споживання буде вироблено достатньо. За прогнозами — близько півтора мільйона тонн при внутрішніх потребах 900 тисяч тонн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ