Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні з’являться е-ветпаспорти для домашніх тварин

В Україні започатковано проєкт із запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин, ініційований Міністерством аграрної політики та продовольства спільно з Держпродспоживслужбою та Мінцифрою.

Він передбачає запровадження ветпаспортів для тварин та майбутній запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

У відомстві розповіли, що проєкт передбачає зміни в процедурі видачі ветеринарних паспортів, адже раніше видавати офіційні документи для тварин мали право тільки державні заклади ветеринарної медицини.

Запуск проєкту проходитиме у два етапи:

- Перший етап запланований на осінь 2024 року. Він почнеться із запуску Єдиного реєстру домашніх тварин, де можна буде зареєструвати домашнього улюбленця під час візиту до ветеринара і сформувати електронний ветеринарний паспорт.

При цьому послуга надаватиметься безплатно державними та ліцензованими приватними ветеринарними лікарями, які стали учасниками проєкту і мають доступ до реєстру (перелік таких лікарів по всій Україні можна буде побачити на мапі ветклінік на порталі проєкту pet.gov.ua).

У реєстрі зберігатиметься вся інформація про тварину включно з історією щеплень. Реєстр також полегшить пошук загублених котів, собак і тхорів, їхню ідентифікацію та повернення власникам.

- Під час другого етапу, коли реєстрація домашніх тварин стане масовою і реєстр достатньо наповниться, команда проєкту запустить відображення ветеринарних паспортів у застосунку "Дія".
Крім цього у подальших планах — інтеграція Єдиного державного реєстру з міжнародними базами даних домашніх тварин, зокрема Europetnet.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ