Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на продукти в Криму виросли до рівня Лондона і Токіо

На сьогодні ціни на продукти харчування в окупованому Криму відповідають цінам на продовольство в одних з найдорожчих містах світу Токіо, Сінгапурі та Лондоні.

Про це в ефірі "5 каналу" в програмі "Підсумки дня" заявив екс-міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв, передає Цензор.НЕТ.

"На сьогодні в Криму - найвищі ціни в Євразії. Вони по багатьох групах товарів відповідають цінам в Токіо, цінами в Сінгапурі, Лондоні, в Парижі. При цьому рівень життя дуже впав", - сказав він.

Він додав, що пенсіонери постраждали менше, ніж здавалося б, бо пенсії справді зросли, ніж у довоєнні часи, коли Україна контролювала Кримський півострів.

Лієв також зазначив, що події, які зараз відбуваються на контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Кримом, "можна назвати блокадою, бо основна артерія перекривається".

За його словами, ціни на продовольство можуть вирости лише в листопаді-грудні. Адже поки кримчани споживають власні сезонні продукти харчування. Півострів може відчути блокаду в листопаді-грудні.

"Дощове літо і дощова весна дали непоганий урожай і якщо була б можливість куди його дівати, завозити як раніше туди добрива, то це були б бути рекордні врожаї. Зараз це непоганий урожай. Цей урожай дозволить ще місяці два цієї акції (блокаді Криму. - Ред.) не настільки сильно впливати на ціни", - зазначив Лієв. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ