Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього літа львівський Пласт проведе 53 літні табори

Львівський осередок Пласту готується до таборового літа. У 2023 році відбудеться 53 літніх табори для понад 1800 пластунів.

Табір – це щорічна практична частина пластування. Під час нього діти вирушають на природу, ночують в наметах, гріються біля ватри, готують їсти на польовій кухні, змагаються та багато навчаються.

Це своєрідний підсумок пластування: до нього діти готуються протягом року, відвідуючи щотижневі заняття (сходини), повідомляють в ЛМР.

Пластові табори сприяють розвитку навичок практичного пластування та роботи в команді для молоді. На них діти отримують всебічний розвиток, який робить пластунів майбутніми лідерами.

У Пласті організовують табори для виховних вікових категорій пластової молоді:

·       пташат (дітки від 3 до 6 років)

Табори для пташат часто називають сімейними, адже з малечою ідуть також батьки. Разом вони проводять час, пізнають світ, змагаються та у форматі гри вивчають усе про Пласт і Україну. Цього року відбудеться аж 11 таборів для Уладу Пластунів Пташат у станиці Львів.

·       новацтва (від 6 до 11 років)

Табори для новацтва мають також більш розважальну програму. Малеча ночує в будиночках і також у форматі квестів та ігор пізнає світ. Табори для дітей 10-11 років розраховані на підготовку до юнацтва. Там діти опановують ключові вміння та навички, щоб стати більш самозарадними. У станиці Львів відбудеться 4 табори для дітей від 6 до 11 років

·       юнацтва (від 11 до 18 років)

Найбільше пластових таборів (34) відбудеться саме для юнацтва. Сотні виховників працювали декілька місяців, щоб організувати для свого юнацтва незабутню літню пригоду. Юнацькі табори – це наметові містечка із вишкільною програмою, що спрямована на вивчення куховарення, картографії, самозарадності та інших пластових навчань.

Головні організатори пластових таборів (коменданти) та їх команди – це пластові волонтери, які щоліта беруть відпустки для організації 10-14 денних таборів для дітей.

Водночас з початком таборового літа пластуни оновили реманент куренів. За підтримки Львівської міської ради (зокрема управління молодіжної політики) відбулась закупівля та оновлення реманенту для куренів, які потребували нового спорядження. З початком повномасштабного вторгнення львівські пластуни передали велику частину свого реманенту (господарського спорядження, яке кожен курінь купує та зберігає для таборів та практичних вишколів) на потреби Збройних сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ