Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Цього року львівські медики провели вдвічі більше ендопротезувань аневризм, ніж торік

Чотири успішні втручання з ендопротезування аневризм зробили інтервенційні радіологи Першого медичного об’єднання Львова у листопаді. Раніше в місяць таких операцій виконували одну-дві. А загалом цьогоріч спеціалістам вдалося зробити 10 таких протезувань – і це вдвічі більше, ніж торік, – інформують у ЛМР.
Фото: ЛМР

Ендопротезування аневризм є вкрай складним втручанням. Воно полягає у використанні спеціального стенографа (через внутрішньосудинний доступ стегнової артерії). Для максимальної точності, усе відбувається під рентген-контролем.

Ендопротезування аневризм виконують при розшаруванні стінки аорти – головної артерії кровоносної системи. Для прикладу, аневризма грудного чи черевного відділу аорти може призвести до серйозної внутрішньої кровотечі, що загрожує життю.  

«Сьогоднішній рівень розвитку технологій в медицині дозволяє нам виконувати операції, які ще кілька років тому здавалися неможливими. Інтервенційна радіологія перетворює такі втручання на звичну практику, надаючи пацієнтам нові шанси на одужання та повноцінне життя», – каже завідувач відділення інтервенційної радіології Олександр Голуб.

У Першому медичному об’єднанні Львова наголошують, що такі операції стають все більш поширеними і рутинними завдяки постійному розвитку галузі. А це значить, що медики зможуть допомогти значно більшій кількості пацієнтів із важкими судинними недугами, яким інші оперативні втручання уже не в змозі зарадити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ