Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Цього року прикордонники знешкодили три канали торгівлі людьми

Державна прикордонна служба заявляє про знешкодження трьох каналів торгівлі людьми, якими до Китайської Народної Республіки та Туреччини намагались відправити чотирьох жінок для використання у примусовій секс-роботі. Про це повідомляють на урядовому порталі.

Загалом, за даними Держприкордонслужби, у 2016 році співробітники оперативно-розшукових підрозділів відомства у взаємодії з іншими правоохоронними органами припинили функціонування 11 каналів торгівлі людьми та виявили 8 злочинних груп у складі 17 осіб. При цьому були затримані 12 осіб, які причетні до торгівлі людьми, за виявленими фактами розпочато 19 кримінальних проваджень.

За інформацією прикордонників, 2016 року суди винесли 5 обвинувальних вироків щодо торгівлі людьми стосовно 5 осіб, реальні строки ув’язнення отримали 3 особи.

Всього за рік було не допущено вивезення за кордон 27 потенційних жертв торгівлі людьми, зазначають у Держприкордонслужбі.

У звіті Державного департаменту США про торгівлю людьми у світі у 2016 році Україну помістили в другу групу як «країну походження, транзиту й призначення для чоловіків, жінок та дітей, які зазнають примусової праці та сексуальної експлуатації».

За даними Міжнародної організації з міграції, за роки незалежності від торгівлі людьми постраждали понад 160 тисяч українців. Станом на червень за 2016 рік, кількість виявлених жертв таких злочинів становила 491.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ