Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року школу у Брюховичах не добудують

Навесні 2021 року міський голова Львова Андрій Садовий анонсував, що 1 вересня цього року діти у Брюховичах зможуть вчитися у новій школі. Проте депутат ЛМР від партії “Європейська Солідарність” Петро Адамик у коментарі Гал-інфо розповів, що зробити це не вдасться.
фото - Еспрессо

“Цю школу можна добудувати і вже 1 вересня діти можуть піти вчитись у нові приміщення. Якщо ми цю ухвалу переносимо, то там місяць вже б можна було роботи проводити. Тим більше, що обласна рада готова дати дофінансування. Ми домовились, що усі розпочаті роботи, ми завершуємо. Є чотири освітні установи, які треба завершити.

Роботи по будівництву цієї школи припинили восени торік. Брюховичі не мали грошей на оплату і об`єкт був законсервований. Ми повинні добудувати цю школу. Ми можемо створити комісію, перевірити усі роботи, але це буде неприпустимо, щоб ми цю школу ще місяць тримали в підвішеному стані. Завтра нас з вами звинуватять, що ми недобудували цю школу. Якщо цю школу збудувати, то дітей не будуть возити у Шевченківський район.

Можна завтра зробити виїзне засідання комісії, на місці зібратись і фіналізувати рішення. Я там був восени і розумію, що цього року ми цю школу можемо добудувати. Цей довгобуд треба припинити. 30 років всі влади обіцяли, що школа буде добудована”, - прокоментував тоді Андрій Садовий.

“Андрій Іванович помилився. Він це сам потім визнав. Це буде 1 вересня, але за рік, бо там ще багато роботи”, - зазначив Петро Адамик. 

Площа школи буде понад 9 тис. м кв. і вона буде розрахована на 620 учнів. Передбачено велику актову залу, 2 спортивних зали, щоб забезпечити належні умови для навчання дітей. Новобудова складатиметься із 3-ох корпусів, які будуть поєднані між собою, щоб дітям було зручно користуватися навчальним закладом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ