Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Цього року від отруєння чадним газом у Львівській громаді постраждали 27 осіб

З початку року від отруєння чадним газом на території Львівської громади постраждала 27 осіб, 1 людина загинула. Про це під час брифінгу розповів начальник управління житлового господарства ЛМР Владислав Іванов.

З настанням холодної пори року, а також з ймовірними відключеннями електричної енергії внаслідок російських обстрілів, мешканці Львова, активно шукають способи обігріву власних приміщень. Водночас неякісні пристрої опалення чи незнання правил безпеки збільшує ризики, зокрема отруєння чадним газом.

“На сьогодні на території Львівської територіальної громади є 21 випадок отруєння чадним газом, 1 людина загинула, 27 людей постраждало з них 8 дітей. Минулого року - 31 випадок отруєння чадним газом, 75 людей постраждали, 3 людей на жаль загинули”, - зокрема зазначив начальник управління житлового господарства ЛМР Владислав Іванов.

Як повідомив начальник управління експлуатації львівської філії АТ “Оператор газопостачальної системи “Львівгаз” Павло Сербан, найбільш небезпечним є випадки встановлення газових приладів у ванних кімнатах. Особливо це стосується центральної частини Львова.

“Якщо людина приймає ванну чи душ утворюється багато пари. Вона перешкоджає нормальному викиду газів в атмосферу. Людина знаходиться в комфортному для себе становищі і вона засинає і може втопитись. Такі випадки не є поодинокими”, - зазначив Павло Сербан.

Павло Сербан також розповів, що ще однією з причин отруєння чадним газом може бути невчасно вимкнена кахельну піч, яка при перегріванні викидає гази в приміщення. Тому в жодному разі не можна залишати без нагляду роботу кахельних печей. 

Також необхідно приділяти особливу увагу очистці димових та вентиляційних каналів.

Як зазначають фахівці, основною вимогою використання приладів з вогнем є доступ свіжого повітря. Кисень до приміщення попадає через вікна або двері, тому першим правилом треба забезпечити подачу кисню в приміщення де відбувається горіння. Неважливо, чи це газовий котел, чи колонка, чи кахельна піч.

Дотримання простих правил безпеки допоможе вам зберегти своє здоров'я та життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ