Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього тижня у Львові проведуть фестиваль документального кіно: афіша кінопоказів

Завтра у Львові розпочинається фестиваль документального кіно. Представництво ЄС в Україні організовує ці покази у співпраці з Ukraїner в межах комунікаційної кампанії «Разом творимо. Разом зберігаємо», що інформує громадськість про підтримку Європейським Союзом української культури та мистецтва в часи війни.

Вхід на фестиваль вільний, повідомляють на сайті ЛМР. 

Глядачі побачать 5 документальних стрічок, в основу яких покладено матеріали соціокультурних експедицій Ukraїner на Північ, Південь, Схід і Захід України. Разом вони формують цілісну розповідь про життя та творчість дієвців української культури в часи широкомасштабної російської війни, демонструючи підтримку, яку ЄС надає митцям після 24 лютого 2022 року. Прем’єра першої стрічки циклу «Культура під час війни. Захід» відбулася 29 червня 2023 року, а завершального фільму «Культура під час війни. Музеї» – 19 лютого 2024 року в Києві.

Під час відкриття кінофестивалю у Львові гості й глядачі матимуть змогу поспілкуватися з представником команди організаторів Артемом Біденком, культурологинею і директоркою Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» Ольгою Гончар та  засновником компанії “SKEIRON”, що займається оцифруванням культурних пам’яток, Юрієм Преподобним. Крім того, у відвідувачів буде можливість переглянути фотовиставку фонду ALIPH про збереження культурної спадщини України під час війни.

Афіша фестивалю документального кіно «Культура під час війни» у Львові

12.03 – 18:15   Відкриття. «Культура під час війни. Музеї»

13.03 – 18:15  «Культура під час війни. Захід»

14.03 – 18:15  «Культура під час війни. Північ»

15.03 – 18:15  «Культура під час війни. Схід»

16.03 – 15:20  «Культура під час війни. Південь»

Локація фестивалю у Львові – кіноцентр «Горіховий», вул. Володимира Великого, 14 А.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ