Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Цьогоріч до Міжнародного кінофестивалю у Торонто увійшли три українські фільми

44-ий Міжнародний кінофестиваль у Торонто триватиме з 5 по 15 вересня. Цьогоріч до програми найбільшого в Північній Америці фестивалю увійшли три українські фільми, а на його кіноринку вже традиційно працюватиме Український стенд. Про це 3 вересня повідомили у прес-службі

У секції Contemporary World Cinema покажуть антиутопію «Атлантида» режисера Валентина Васяновича. Стрічка розповідає про майбутнє повернення окупованого Донбасу до складу України; про судоми перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу: на рівні промислового ландшафту, і насамперед – у людському вимірі. Світова прем'єра стрічки відбудеться 4 серпня у межах конкурсної програми «Горизонти» 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю.

До програми Special Presentation відібрано драму «Пофарбоване пташеня» Вацлава Маргоула. Фільм створювався у спільному виробництві України, Чехії, Польщі та Словаччини. Екранізація однойменного роману Єжи Косинського розповідає про трагедію Голокосту та хлопчика, який намагається вижити, залишившись наодинці після смерті родичів. Ролі у фільмі виконали зірки світового кіно Стеллан Скашгорд, Удо Кір та Гарві Кейтель. Світова прем‘єра стрічки відбулася 2 вересня у межах головного конкурсу 76-го Венеційського кінофестивалю.

Обидва фільми створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

Також, у межах короткометражної програми Short Cuts покажуть драму «Анна» Декеля Беренсона. Cтворений у копродукції України, Ізраїлю та Великобританії, фільм ізраїльського режисера розповідає історію одинокої матері середнього віку, яка живе на охопленому війною сході України та відчайдушно прагне змін. Раніше «Анна» була представлена у конкурсній програмі короткометражних фільмів 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю. 

Детальна програма на сайті Українського стенду в Торонто - http://ukraine-tiff.org/

Крім того,  на кіноринку фестивалю з 5 по 15 вересня вже традиційно буде функціонувати Український стенд, який познайомить відвідувачів з можливостями кіновиробництва в нашій країні. 

Нагадаємо, що нещодавно між Кабінетом Міністрів України та Урядом Канади була підписана угода про спільне виробництво аудіовізуальних творів. Вона дозволить створювати кіно в офіційній копродукції та полегшить процес спільного кіновиробництва.

Обговорити конкретні кроки реалізації Угоди та знайти партнерів для подальшої співпраці можна буде також на традиційному Українському діловому сніданку, який організовується Держкіно разом із Благодійним фондом Ігоря Янковського під час роботи фестивалю.

З 30 серпня по 1 вересня у Торонто втретє пройшов фестиваль Дні українського кіно, у межах якого відбулися канадські прем'єри спеціальної добірки українських фільмів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ