Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цьогоріч „Газсервіс” реалізував населенню Львівщини 1500 тонн скрапленого газу

У 2006 році дочірнє підприємство «Газсервіс» ВАТ «Львівгаз» реалізувало 1500 тонн скрапленого газу населенню Львівської області. Сьогодні понад 125 тисяч споживачів області (близько 15% всіх абонентів ВАТ «Львівгаз») користується у побуті скрапленим газом – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ВАТ „Львівгаз”.
Для потреб населення «Газсервіс» закуповує скраплений газ на спеціалізованих аукціонах, котрі щомісяця організовує Українська аграрна біржа. Продавцями цього виду палива на українському ринку виступають ДК «Укргазвидобування» та ВАТ «Укрнафта». До газонаповнювальної станції (ГНС) ДП «Газсервіс», що у м. Радехів, закуплений скраплений газ доставляють колією або потужним спецавтотранспортом. Введена в експлуатацію у 1996 році радехівська ГНС, обладнана спеціальними резервуарами, в яких можна зберігати одночасно до 450 тонн скрапленого газу. Унікальність цієї ГНС полягає в тому, що окрім зливно-наливної естакади вона обладнана власною під’їзною колією і має власний тепловоз. На станції також ведуться роботи з опосвідчення побутових балонів та наповнення їх скрапленим газом.
Реалізація скрапленого газу для потреб населення Львівщини є основним напрямком діяльності ДП «Газсервіс». Окрім нього підприємство реалізує газ скраплений МАФ (метил-ацетилен аленову фракцію), що є аналогом ацетилену, але є значно економічнішим у процесі зварювання та різання металів.
У 2005 році «Газсервіс» налагодив переобладнання автотранспорту, двигун якого працює на бензині, для роботи на газі. Підприємство має договір на поставку сертифікованого обладнання з Білорусі. За цей час підприємство переобладнало 80 автомобілів.
«Газсервіс» був виділений у структурі ВАТ «Львівгаз» в окреме, дочірнє, підприємство у листопаді 2000 року. Сьогодні в його активі є 12 газонаповнювальних пунктів та 5 тимчасових автомобільних газозаправних пунктів, призначених для заправляння автотранспорту скрапленим вуглеводневим газом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ