Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч на Львівщині відремонтують дороги на 3 млрд гривень

Впродовж 2018 року в межах Львівської області планують відремонтувати одразу декілька автомобільних доріг державного та місцевого значення на загальну суму близько 3 мільярдів гривень.

Фото: Гал-інфо

Про це під час огляду стану ремонтних робіт, що тривають на Сколівщині, повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондентка Гал-інфо.

За його словами, минулого та позаминулого років на ремонт доріг область витратила таку ж суму, що дозволило відновити 600 та 500 км автошляхів відповідно. Цього року будуть витрачені кошти обласного та державного бюджетів, а також кошти від реалізації митного експерименту, запровадженого на Львівщині Президентом України.

«Для нас принципово важливо залучити громадськість, зокрема людей, які будуть користуватись цими дорогами, до контролю. Я запрошую людей, які бачать різноманітні, на їхню думку, неполадки в ремонтних роботах, телефонувати на гарячу лінію області або в Службу автодоріг. Ми сьогодні маємо приклади, що навіть після дворічного терміну компанії за власний кошт виконують всі роботи, якщо вони допустили помилки або неякісне виконання робіт», - наголосив Олег Синютка.

Фото: Гал-інфо

Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор, зараз ремонтні роботи відбуваються на 24 об’єктах. Зокрема, на дорогах державного значення: Мукачево-Львів (від Львова до Ходорева та Івано-Франківська), Жовква-Червоноград (на ділянці Великі Мости - Червоноград), Дрогобич-Самбір та Київ-Чоп (на ділянці від початку міста Стрий до межі Закарпатської області в обхід міста Сколе).

«На цих дорогах ведеться поточний середній ремонт, який можна прирівняти до капітального. Всюди облаштовується основа, підсилена цементом, або проводиться регенерація існуючої основи, кладеться нижній шар асфальту, товщиною 10 см, і верхній шар. У найближчих планах – завершення тих робіт, які ми почали, а також завершення дороги Східниця-Пісочна, яку ми розпочали минулоріч, і дороги Львів-Самбір», - пояснив Руслан Кандибор.

Фото: Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ