Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч на Львівщині зареєстровано понад 3800 звернень щодо домашнього насильства

Від початку року на оперативну лінію 102 надійшло понад 3800 звернень від громадян, які були кваліфіковані як події, пов’язані з домашнім насильством. Про це повідомляє Поліція Львівської області.
Фото ілюстративне: Вікна

По кожному такому зверненню проводились перевірки, за результатами яких правоохоронці склали 3662 протоколи за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначимо, що під час перевірок повідомлень поліціянти проводять оцінку ризиків вчинення домашнього насильства, за результатами якої приймаються рішення про винесення термінових заборонних приписів, вживання обмежувальних заходів, притягнення кривдника до адміністративної чи кримінальної відповідальності. В окремих випадках щодо кривдника можуть вживатись одразу кілька обмежувальних заходів.

Від початку року полісмени Львівщини винесли понад 2 тисячі приписів.

Окрім того, за вчинення домашнього насильства протягом п’яти місяців правоохоронці відкрили 128 кримінальних проваджень за ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Зараз на обліку в підрозділах поліції Львівщини перебуває 5316 кривдників, від початку року їх кількість зросла на 1627 осіб.

Нагадаємо, домашнє насильство може мати різні форми і прояви. Розрізняють, зокрема, такі його різновиди – фізичне, психологічне, сексуальне та економічне.

Повідомити про вчинення щодо вас такого правопорушення можна на оперативну лінію 102, у територіальні підрозділи поліції або звернувшись до поліцейського офіцера громади/дільничного офіцера поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ