Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч у дитсадках Львова планують відкрити 50 нових груп

У 2007 році у львівських дошкільних дитячих навчальних закладах планують відкрити 50 нових груп – про це сьогодні, 30 січня, під час прес-конференції повідомила начальник управління освіти ЛМР Надія Оксенчук.
 Всього у Львові функціонує 92 дитячих дошкільних заклади та 10 комплексів навчально-виховних закладів, один приватний садок. У них перебуває 16 тисяч 18 дітей дошкільного віку. У 2006 році було відкрито 31 групу.
За словами Надії Оксенчук, зараз на Сихові будується школа-дитячий садок, що розрахована на шість садочкових груп. „На папері нову групу легко відкрити, проте насправді це досить складно, – зазначила Надія Оксенчук. – На відкриття нових груп у дитячих садочках міста виділили в бюджеті 600 тисяч гривень”.
Відповідаючи на запитання „Гал-info”, наскільки якісною є дошкільна освіта у Львові, начальник управління освіти зазначила: „Достатньо якісна”. За її словами, про це свідчить велика кількість батьків, які хочуть віддати своїх дітей у дитячі садки. „Трапляються випадки, коли дитячі садочки замінюють няні, яких наймають батьки, проте не всі батьки можуть дозволити це собі. Єдиним недоліком вихованням дітей удома з допомогою няні є те, що такі діти не вміють працювати в колективі і їм важко до нього адаптуватись. Няня – це добре, але дитина повинна навчитися жити у суспільстві та в колективі зокрема”, – сказала Надія Оксенчук.
Проте, чи збільшуватиметься оплата за перебування у дитячих садках, поки що невідомо, на це може вплинути лише цінова політика нашої держави.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ