Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Цьогоріч у Львові відкриють комунальний спортивний клуб

У Львівській міській раді прийняли рішення створити комунальний заклад «Клуб ігрових видів спорту». Він матиме для початку п’ять відділень: водного поло, гандболу, регбі, баскетболу та волейболу.

Комунальний спортивний клуб здійснюватиме навчальну, оздоровчу й тренувальну роботу із учнями-спортсменами та професійними спортсменами.  У Клубі ігрових видів спорту діти зможуть навчатися безкоштовно.  

Про це Гал-Інфо розповів голова постійної депутатської комісії культури, молодіжної політики та спорту, депутат ЛМР Віталій Свіщов.

«Комунальний клуб створюється перш за все для виховання олімпійських чемпіонів змалечку. Тренер набирає групу, працює  з нею. Коли серед учнів виокремлюється сильний спортсмен, який має шанси брати Міжнародні змагання, то тренер веде його до кінця. Це правильний ретельний підхід. З дітьми працюватимуть професійні досвідчені тренери. Відповідно у них має бути висока зарплатня», - каже Віталій Свіщов.

Відповідне рішення проголосували вкінці минулого року.  Підпорядковуватися КІВС буде Управлінню молоді та спорту департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Статут комунального Клубу ігрових видів спорту зараз на перевірці в юридичному департаменті ЛМР, в управлінні молоді та спорту розглядають пропозиції від спортивних федерацій Львова щодо тренерського складу, розподілу годин та ін.  

За словами Віталія Свіщова, КІВС запрацює вже найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ