Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Турчинов передав військовим 16 танків та БТР

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов під час візиту до Харкова у середу, 3 жовтня, передав українським військовим 16 модернізованих танків.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу РНБО.

Зазначається, що українська армія отримала модернізовані танки Т-80 та Т-64БВ, БТР-4 нового покоління, а також військову вантажну техніку.

"Під час глибокої модернізації та переоснащення танків були впроваджені нові конструктивні рішення - розроблено та встановлено автоматичну систему управління вогнем з лазерним далекоміром, балістичним обчислювачем та комплексом керованого озброєння, що також дозволяє вести вогонь керованими ракетами", - зазначив Турчинов. 

Також секретар РНБО підкреслив, що рівень захисту та конструктивні зміни, внесені з урахуванням використання БТР-4 у бойових умовах, "зробили її однією із найбільш ефективних  бойових машин у Збройних силах України".

"Для виготовлення цієї військової техніки було задіяно чотири потужних харківських підприємства - Харківський бронетанковий завод імені Малишева, Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова, Балаклійський ремонтний завод та Харківський завод спеціальних машин", - додав він.

Загалом, за словами серкетаря РНБО, з початку року українські підприємства відповідно до державного оборонного замовлення виробили та модернізували понад 2000 одиниць озброєння та військової техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ