Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Туреччина купила російські С-400

Туреччина завершила процедуру закупівлі російських зенітно-ракетних систем С-400, однак Анкара розглядає подальшу угоду з європейським консорціумом з метою розробити власну систему протиракетної оборони. Про це заявив міністр оборони Туреччини Нуреттін Джаніклі, повідомляє Reuters.

"Її (процедуру – ред.) завершено, ракетна система С-400 була закуплена. Решта – це наразі лише деталі ", - сказав Джаніклі.

Він додав, що Туреччина не була вдоволена лише угодою про С-400.

"Ми також попередньо домовляємося з консорціумом EUROSAM щодо розробки цих технологій, створення та використання власних джерел для систем протиповітряної оборони", - наголосив Джаніклі, маючи на увазі спільний французько-італійський оборонний проект.

Як зазначається, у середу у Брюсселі Джаніклі підписав меморандум про наміри посилити співпрацю із Францією та Італією у сфері оборонних проектів, включаючи протиракетну оборону.

За даними джерел у міністерстві оборони Туреччини, як перший крок EUROSAM та турецькі компанії розглядатимуть систему, засновану на ракетній системі SAMP-T виробництва EUROSAM.

12 вересня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що країна вже внесла завдаток за придбання у Росії зенітних ракетних систем С-400.

Водночас повідомлялося, що Туреччина не зможе інтегрувати С-400 у систему озброєнь НАТО.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ