Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Туреччина передала РФ список українських політв'язнів на звільнення

Президент України Петро Порошенко наголосив, що Украіна вдячна Туреччині та Президенту Реджепу Таїпу Ердогану за зусилля із звільнення українських політичних в’язнів та заручників, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих українських територіях.

«Ми високо цінуємо допомогу Туреччини і особисто пана Президента у звільненні політичних в’язнів. Дуже дякуємо за звільнення Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, і домовилися щодо тих, хто незаконно утримується в окупованому Криму і на території РФ, будемо продовжувати координацію про продовження процесу звільнення політв’язнів», - сказав Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Реджепом Таїпом Ердоганом за підсумками переговорів у Стамбулі.

Глава держави також зауважив: «Безумовно, не лише ми з паном Президентом Ердоганом, але й весь світ піклується зараз про звільнення українських заручників». Він нагадав, що під час візиту Канцлера Німеччини Ангели Меркель в Україну також обговорювалось питання звільнення українців, що незаконно утримуються в російських тюрмах та на окупованих територіях.

Президент також повідомив, що буде піднімати це питання під час візитів до Фінляндії та Франції.

«Безумовно, ми будемо робити все можливе і не втрачаємо оптимізм, щоб і Олег Сенцов, і Сущенко, і Балух і інші політв’язні якомога швидше опинилися дома. І міжнародна підтримка тут відіграє вирішальну роль», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що Росії дуже важко пояснити чому до в’язниці запроторюють лише за вивішений український прапор на власному будинку, або й взагалі без пояснення будь-яких причин виносяться вироки по 20 років ув’язнення.

«Ми об’єднуємо наші зусилля для того, щоб посилити тиск на Росію і забезпечити звільнення як тих, хто перебуває в російських в’язницях, так і тих, кого тримають в заручниках на окупованій території. Ми будемо продовжувати нашу бортьбу», - наголосив Петро Порошенко.

Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган, в свою чергу, нагадав про звільнення двох політичних в’язнів Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, які були видані турецькій стороні і після того відпущені і повернулись в Україну.

«Цього разу ми отримали більш довгий список який ми одразу ж передали російській стороні. І бажаю, щоб ми слідкували за цим процесом і були успішні у його вирішенні», - зазначив Президент Туреччини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ